Wereldstekker voor Hotel en Conferentie centrum

Stelt u zich eens voor, u komt in het buitenland in een hotel of conferentie centrum om een presentatie houden. U wilt uw Laptop of iPad op het lichtent aansluiten omdat de accu bijna leeg is. Op dat moment komt u tot de ontdekking dat de stekker van uw lader niet in het stopcontact past! De accu is bijna leeg en nu kunt u niet uw belangrijke presentatie aan u klanten geven! U heeft ook geen wereldstekker bij zich. Wat nu?….

Gelukkig heeft uw host, aan u als buitenlandse gast gedacht. Met een glimlach krijgt u een reisstekker overhandigt die in het lokale stopcontact past en waar u de Nederlandse stekker van uw lader in kunt steken. Het groene laadsymbool verschijnt en u laat een zucht van opluchting… U bent gered! De zo belangrijk presentatie kan doorgaan…

Dit is waar hospitality service over gaat. Een kleine gebaar met lage kosten, maar cruciaal voor uw gasten. In het verhaaltje hierboven bent u gered door de vooruitziende blik van het management van de locatie die u bezoekt. Bent ook ook zo vooruitziend voor uw buitenlandse gasten?

Koop reis- of wereldstekker voor uw buitenslands gasten

Het komt regelmatig voor dat buitenlandse gasten zich voor hun vertrek, zich niet gerealiseerd hebben dat Nederland andere stopcontacten heeft dan hun thuisland. Als gastvrouw of gastheer, kunt u uw gast een goede dienst bewijzen door standaard een aantal wereldstekkers op voorraad te hebben. Heeft u veel internationale gasten, dan kunt u er ook voor verkiezen om samen met een welkomst briefje, standaard een verloopstekker op de kamer neer te leggen.

Dit is waar hospitality om draait, het uit handen nemen van beslommeringen als het uitzoeken hoe een meegenomen apparaat op een lokaal stopcontact aan te sluiten.

Welke wereldstekker is geschikt voor uw situatie

Omdat u regelmatig gasten uit verschillende landen ontvangt in uw bedrijf in Nederland of België heeft u de twee volgend opties.

Wereldstekker in de geaarde uitvoering

Wereldstekker geaard uitvoering

Deze wereldstekker past in vrijwel elke Nederlands en Belgisch stopcontact. Eenmaal ingeplugd past vrijwel elke stekker uit het buitenland in de wereldstekker. Deze wereldstekker is geschikt voor zowel geaarde als on-geaarde apparaten. Met het kiezen voor deze wereldstekker, zit u in vrijwel alle gevallen goed.

 Wereldstekker in de on-geaarde uitvoering

Deze wereldstekker is geschikt voor apparaten zonder aarde aansluiting. Deze stekker past in tegenstelling to de geaarde wereldstekker, ook in de platte Euro stopcontacten. Worden deze een uw bedrijf gebruikt, bestel dan naast de geaarde variant ook een aantal wereldstekkers in de on-geaarde uitvoering

Dure business?

Dat valt reuze mee. Via onderstaande link krijgt u een flinke korting als u uw order voor meerdere wereldstekkers plaatst. U order wordt geleverd door een van de grootste elektra en elektronica webshops in Nederland en bijna altijd de volgende dat bezorgd. Voor meer informatie: Allekabels zakelijke klanten

Spanningsomvormer nodig?

In Nederland hebben we een netspanning van 230 Volt met een frequentie van 50 Hz. In andere landen zoals de V.S. is de netspanning 120 Volt met een frequentie van 60 Hz. Veel moderne apparaten zoals laders van smartphone’s, iPad’s en laptop’s, kunnen probleemloos op zowel 120 volt als 230 Volt functioneren. Er zijn echter ook apparaten in omloop die dat niet kunnen. Deze kunnen als ze op 230 volt worden aangesloten defect raken.

Attendeer uw gasten op een mogelijk verschil in netspanning!

Het is een goed idee om uw gasten te informeren over het feit dat de netspanning in Nederland hoger kan zijn dan in hun thuisland. Dit is vooral bij gasten uit de V.S. belangrijk omdat zij hier in het algemeen niet van de hoogte zijn.

Op elk apparaat staat een aanduiding voor welke spanning het geschikt is.

Geen spanningsomvormer nodig

Voorbeeld markering van een apparaat wat geschikt is, om met een wereld stekker in Nederland aangesloten te worden.

  • Input: AC 100 – 240 Volt, 50 – 60 Hz

Dit apparaat kan via een wereldstekker probleemloos op het Nederlandse lichtnet worden aangesloten.

Wel spanningsomvormer nodig

Voorbeeld markering van een apparaat dat niet geschikt is om met een wereldstekker op het Nederlandse lichtnet aangesloten te worden.

  • Input 120 Volt 60 Hz

Dit apparaat kan wel in Nederland gebruikt worden, maar er moet dan een spanningsomvormer gebruikt worden. Voor dit apparaat is een spanningsomvormer nodig die 230 Volt omzet in 110 Volt.

Vermogen van een Spanningsomvormer

Spanningsomvormers worden in verschillende vermogens geleverd. Het maximale vermogen wat een omvormer kan leveren wordt aangeven in Watt. Let er bij het gebruik van een omvormer altijd op dat het vermogen van het aangesloten apparaat nooit groter is dan het vermogen wat de omvormer kan leveren.

Het is een goed idee om bij de receptie een aantal leen en/of koop omvormers klaar te hebben liggen voor apparaten van gasten die niet direct met een wereldstekker op de Nederlandse netspanning aangesloten kunnen worden. Uw gasten zullen u dankbaar zijn. Koop het liefst omvormers met een beveiliging tegen overbelasting.

Aansluiten van een omvormer

De just omvormer voor gebruik in Nederland met buitenlandse apparaten is een omvormer die 230 Volt omzet in 110 Volt. Deze omvormers hebben een Nederlandse stekker een een stopcontact voor een type A stekker. Dit is de stekker die in de V.S. wordt gebruikt. Deze omvormers kunnen dus direct gebruikt worden door gasten uit de V.S.

Kopen van een spaningsomvormer

Koop een spanningsomvormer die 230 Volt omzet in 110 Volt. Het is aan te raden om een aantal spanningsomvormers van laag vermogen, ca 100 Watt aan te schaffen en één of twee met een hoger vermogen van 1000 Watt of meer. U kunt uw gast dan altijd de juiste omvormer aanbieden. Naar eigen inzicht kunt u kiezen voor een leen en / of koop optie voor de omvormers.

Omvormer van 230 naar 110 volt 75 Watt

Dit is een omvormer met een laag vermogen

Omvormer van 230 naar 110 volt 75 Watt

Bestel deze omvormer bij Allekabels.nl

Omvormer van 230 volt naar 110 volt 500 WattDit is een omvormer met een hoog vermogen

Omvormer van 230 volt naar 110 volt 500 Watt

Bestellen deze omvormer bij Allekabels.nl

Allekabels.nl gehele omvormer assortiment

Om gasten uit andere landen waar 110 Volt gebruikt wordt te bedienen, is het handig om een aantal reisstekkers in voorraad te hebben die op het 110 volt stopcontact van de omvormers passen. U kunt hiervoor het beste wereldstekkers kopen waar stekkers van meerdere landen in passen. De wereldstekker moet zelf voorzien van een stekker die in de omvormer past. Dit is bij de genoemde omvormers de V.S. stekker ook bekend als type A (on-geaard) of type B (gaard)

Meer informatie over spanningsomvormers vind u op deze pagina.